این تحقیق بهمنظور بررسی اثر بیکربنات کلسیم محلول غذایی بر برخی صفات رشدی و فیزیولوژیک پایههای رویشی سیب بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با سه تکرار در سالهای 1391 و 1392 انجام شد. در این آزمایش اثر سه سطح بیکربنات (0 و 5/7 و 15 میلیمول بیکربنات کلسیم) بر پایههای رویشی یکساله سیب M25، M9، M7، M26، MM106 و MM111 کشتشده در بستر پرلیت و کوکویت به نسبت 1:1 بررسی گردید. نتایج نشان داد که سطوح مختلف بیکربنات کلسیم اثرات متفاوت بر روی صفات موردمطالعه داشتند. بیکربنات کلسیم، خصوصاً غلظت 15 میلیمول موجب کاهش ارتفاع نهال، قطر تنه، تعداد شاخههای فرعی، ماده تر و خشک برگ، محتوی کلروفیل، در پایههای رویشی سیب شد؛ اما نشت یونی، پرولین و کربوهیدرات پایههای رویشی سیب را افزایش داد. درمجموع در این پژوهش M9 و M26 بهترتیب، متحملترین و حساسترین پایه به شرایط قلیایی حاصل از بیکربنات کلسیم تشخیص داده شدند.